23 juli 2024
Thumbnail voor Ryanair CEO: vliegbeperkingen naar zonbestemmingen deze zomer opgeheven

Ryanair CEO: vliegbeperkingen naar zonbestemmingen deze zomer opgeheven

DUBLIN - Ryanair CEO Michael O’Leary voorspelt dat alle beperkingen op vluchten naar Spanje, Griekenland en Portugal tegen de zomer zijn opgeheven. “De vaccinaties komen eraan, mensen gaan weer op vakantie”, verklaart de Ryanair topman.


Voorspellend welke zonnige locaties de Britten dit jaar mogen bezoeken, vertelde O'Leary in een interview tijdens een uitzending van Good Morning Britain over het opheffen van die reisbeperkingen. “Ik denk dat alle beperkingen op korte afstandsvluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje, Portugal en Griekenland zullen worden opgeheven." Vorige week heeft Ryanair 26 nieuwe routes vanaf Britse luchthavens aangekondigd, die de maatschappij eind mei lanceert.

De Ryanair-topman verwacht dat ook het vasteland van Europa snel zal volgen. "Hoewel het roekeloos is om in april of mei een vakantie te boeken, geloof ik dat Europa een inhaalslag zal maken in juni, juli en augustus en vakanties mogelijk zal maken naar plaatsen als Corfu, Santorini, Ibiza." Mede door de schoolvakanties in juni, juli en augustus en de succesvolle uitrol van de vaccins onder leiding van het Verenigd Koninkrijk, verwacht O'Leary dat Europa zijn achterstand in de maanden april en mei drastisch zal inlopen.

In februari noemde premier Boris Johnson in zijn routekaart 17 mei als de vroegste datum waarop het internationale reizen hervat kan worden. Het is voor Britten momenteel verboden om voor vakantie naar het buitenland of in eigen land te reizen.