14 april 2024
Thumbnail voor Ryanair schrapt komend weekend weer Belgische vluchten door staking

Ryanair schrapt komend weekend weer Belgische vluchten door staking

CHARLEROI - De Belgische piloten van Ryanair gaan op 29 en 30 juli weer staken. Door de staking heeft de budgetmaatschappij een deel van haar vluchten vanaf Charleroi Airport moeten schrappen, zo laat Ryanair weten in een verklaring.


Op de website van Charleroi Airport is een lijst te zien met vluchten die zaterdag geannuleerd zijn. Het gaat om 14 retourtjes, naar Girona, Nimes, Bologna, Cagliari, Napels, Lissabon, Rabat, Carcasonne, Alicante, Lissabon, Sevilla, Boekarest, Poznan en Triëst.

Welke vluchten zondag geschrapt worden is nog niet bekend gemaakt.

De Belgische piloten van Ryanair staken omdat ze loonherstel eisen, nadat ze 20 procent van hun loon moesten afstaan aan het begin van de coronacrisis. Ook eisen ze dat Ryanair afziet van de plannen om het rooster aan te passen, waardoor de piloten minder rust krijgen.

Het is de tweede staking deze maand, in het weekend van 15 en 16 juli moest de maatschappij 40 procent van haar Belgische vluchten schrappen. De ultra low cost carrier laat weten dat alle betrokken klanten op de hoogte zijn gebracht van de annulering van hun vlucht.