3 maart 2024
Thumbnail voor Ryanair start lijndiensten van Charleroi naar Santorini en van Weeze naar Corfu

Ryanair start lijndiensten van Charleroi naar Santorini en van Weeze naar Corfu

DUBLIN - Ryanair start komende zomer nieuwe lijndiensten van Charleroi naar Santorini en van Weeze naar Corfu. Mede door de opening van drie nieuwe bases op Corfu, Chania en Rhodos opent de budgetmaatschappij in totaal 74 nieuwe routes van en naar Griekenland, waarvan de twee hierboven genoemde het meest relevant zijn voor reizigers uit de Benelux.


Zowel Charleroi – Santorini als Weeze – Corfu worden vanaf begin juli twee keer per week aangeboden. De ticketverkoop voor beide routes is inmiddels van start gegaan. Weeze Airport is weliswaar Duits, maar ligt net over de grens bij Venray en Boxmeer, waardoor het ook bij Nederlandse (en Belgische) vakantiegangers een populaire vertrekluchthaven is.

Ryanair biedt komende zomer in totaal 218 routes van, naar en binnen Griekenland aan, die samen goed zijn voor meer dan 550 vluchten per week. De prijsvechter heeft er vertrouwen in dat toeristen in de zomervakantie weer in groten getale naar Griekenland willen en kunnen, nu het vaccineren vordert. Ook de Griekse regering wil dat graag.