21 februari 2024
Thumbnail voor Ryanair vliegt komende zomer naar populaire toeristenstad Zadar

Ryanair vliegt komende zomer naar populaire toeristenstad Zadar

SCHIPHOL - Ryanair vliegt komende zomer rechtstreeks vanaf Eindhoven Airport naar Zadar. De Kroatische kuststad wordt met ingang van begin juli twee keer per week aangevlogen, zo blijkt uit het boekingssysteem. De budgetmaatschappij opent in de zomer een seizoensgebonden basis in het bij toeristen populaire Zadar.


Volgens luchtvaartsite Ex-Yu Aviation News stationeert Ryanair tussen juni en eind oktober drie toestellen op de luchthaven van Zadar. De vluchten zullen worden uitgevoerd door dochterbedrijf Lauda.

Tot de zeventien beoogde bestemmingen zou ook Maastricht behoren, maar die vluchten zijn in tegenstelling tot die naar Eindhoven nog niet boekbaar. Ryanair vliegt overigens al naar Zadar vanaf het vlak over de Duitse grens gelegen Airport Weeze.

De precieze plannen rond de basis in Zadar worden later op de dag bekendgemaakt. Tevens kondigt Ryanair dinsdag naar verwachting aan een basis te openen op de luchthaven van de Kroatische hoofdstad Zagreb. Tot de plannen zouden vluchten naar Charleroi Airport behoren.