11 mei 2024
Thumbnail voor Samoa ontvangt eerste internationale reizigers op feestelijke wijze

Samoa ontvangt eerste internationale reizigers op feestelijke wijze

APIA - Samoa heeft voor het eerst weer internationale reizigers verwelkomd sinds de heropening van de grenzen met de eerste vluchten vanuit Amerikaans Samoa, Fiji, Australië en Nieuw-Zeeland. Direct na de vlucht werden de passagiers begroet door de Minister van Toerisme en Samoa Tourism Authority en feestelijk onthaald op traditionele wijze.


Samen met Miss Samoa bood het team van Samoa Tourism onder begeleiding van traditionele muziek in traditionele kledij een verse ula aan reizigers om hen welkom te heten. “We zijn zeer verheugd om reizigers te verwelkomen op de eerste directe vluchten sinds onze heropening”, zegt de nieuw benoemde Samoa Tourism Authority CEO Pativaine Petaia-Tevita. “Onze heropening is een bijzondere mijlpaal die we op een speciale manier hebben gevierd met de terugkeer van internationale bezoekers, waaronder familie en vrienden.”

Ter voorbereiding op de heropening werd een reeks ontwikkelingen en nieuwe processen in gang gezet om ervoor te zorgen dat Samoa reisklaar zou zijn en dat de gezondheid en veiligheid van de lokale bevolking en internationale reizigers de hoogste prioriteit zou blijven. Zo wilde het land een hoge vaccinatiepercentage behalen, plaatselijke werknemers opleiden en bijscholen en testcapaciteiten versterken. De 93 procent vaccinatiegraad was doorslaggevend bij het besluit om de deuren te heropenen.