28 februari 2024
Thumbnail voor Sandra Vestjens viert haar 10-jarige jubileum als zelfstandig reisagent: ‘Luister naar je intuïtie’

Sandra Vestjens viert haar 10-jarige jubileum als zelfstandig reisagent: ‘Luister naar je intuïtie’

Tien jaar geleden begon Sandra Vestjens haar reisavontuur als zelfstandig reisadviseur, iets wat ze enorm spannend vond. “Zou het wel gaan lopen?” vroeg ze zich af. Nu, tien jaar later, blikt ze samen met Reisbizz terug op haar carrière.

“Het is met trots dat ik kan zeggen dat de afgelopen tien jaar beter zijn gegaan dan ik ooit had durven dromen”, vertelt Sandra. “Natuurlijk heb ik mijn ziel en zaligheid, evenals veel tijd en moeite, in mijn passie gestoken, maar het is nog steeds het leukste wat er is. Reizen, vooral wanneer het mijn eigen creaties betreft, en het verkopen ervan aan mijn klanten, brengt een onbeschrijfelijke vreugde met zich mee.”

Volgens Sandra is het feit dat ze zelf veel gereisd heeft een groot voordeel. “Omdat ik al zoveel landen heb gezien, vertel ik vaak uit eigen ervaring wat een land te bieden heeft en dat vinden mijn klanten erg fijn. Voor mij zijn de reizen die ik boek een herbeleving van mijn eigen reis, terwijl het voor mijn klant een voorproefje is van de fantastische vakantie die hen te wachten staat.”

Belangrijkste les

Luisteren naar je intuïtie is een belangrijke les die Sandra heeft geleerd in de tien jaar als ZRA. “We hebben een dominant vak, want eigenlijk beslissen wij wat onze klanten gaan doen. Het is een continue balans van keuzes maken en vertrouwen op je gevoel. Soms begon ik aan een reisvoorstel, terwijl ik al wist dat het niets zou worden. Nu herinner ik mezelf eraan dat ik naar mijn intuïtie moet luisteren. Nee is ook een antwoord!”

Pensioen
"Recent vroeg iemand me hoelang het nog duurt tot mijn pensioen. Pensioen? Ik ga helemaal niet met pensioen! Ik kan mijn reizen niet missen! Ik ga door zolang ik kan, want dit is niet alleen mijn werk; het is mijn hobby en passie."