11 mei 2024
Thumbnail voor Sanne Veerman (TUI at Home): ‘Veel mensen weten niet dat je je heel goed kunt verzekeren’

Sanne Veerman (TUI at Home): ‘Veel mensen weten niet dat je je heel goed kunt verzekeren’

VOLENDAM - Inmiddels is er weer een fris jaar van start gegaan en ook voor TUI at Home Sanne Veerman is weer een nieuw reisjaar aangebroken waarin zij momenteel veel last minute boekingen binnenkrijgt. Reisbizz.nl belde met de Volendamse om te horen hoe zij het nieuwe jaar is gestart. “Mensen willen vooral naar gele bestemmingen, daar hebben ze een beter gevoel bij.”


Sanne heeft het momenteel lekker druk met de boekingen. “Natuurlijk niet zoals een normaal jaar, maar wel genoeg aanvragen voor de komende tijd.” Haar klanten boeken vooral veel last minutes. “Ik boek nu veelal voor de winter, terwijl ik normaal gesproken nu bezig zou zijn met de boekingen voor de zomer.”

En klanten willen dan het liefst naar gele bestemmingen. “Alle boekingen die ik nu maak zijn naar de zon en de voorkeur ligt bij bestemmingen met een geel reisadvies, zoals de ABC-eilanden of Dubai”, gaat Sanne verder. “Mensen hebben daar een beter gevoel bij. Verzekering technisch gezien vooral. Je kunt je tegenwoordig heel goed verzekeren, maar dat weten veel mensen niet.”

‘Dat werkt voor geen meter’
Dat de coronabesmettingen weer toenemen, merkt Sanne ook onder haar klanten. “Eén van mijn klanten zat op Tenerife in quarantaine na een positieve testuitslag, maar die mocht nu weer naar huis. Gelukkig heeft de verzekering veel kunnen doen.” Sanne had één boeking naar Oostenrijk voor de kerstvakantie, maar die konden nog net weg voordat de strengere regels van kracht werden. “Het is lastig dat ieder land steeds verandert van regels. Dat werkt voor geen meter. Ze zouden hierin gewoon één lijn aan moeten houden, dat is voor iedereen makkelijker.”

Als we Sanne vragen over hoe ze naar het komende jaar kijkt, is ze vooral heel positief. “We zijn er nog niet en er zullen echt nog wel uitdagingen komen wat betreft formulieren en vaccinaties, maar ondanks al het gedoe willen mensen wel gewoon weg en dat durven ze ook. En dat is het verschil met vorig jaar. Toen zaten we ook in een lockdown, maar had ik helemaal niets qua boekingen.” Sanne is zelf onlangs ook op vakantie geweest naar Curaçao. “Als je dan weg bent, ben je ook echt weg. Alles is open en je merkt bijna niets van corona. Dat maakt het werk nog steeds leuk, dat mensen gelukkig nog weg kunnen.”