14 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol kan meer passagiers aan in augustus dan verwacht

Schiphol kan meer passagiers aan in augustus dan verwacht

SCHIPHOL - In de maand augustus kunnen maximaal 73.000 passagiers per dag vertrekken vanaf Schiphol. Dat is meer dan onlangs voorspeld. In de eerste week van die maand zijn er gemiddeld nog steeds duizend reizigers meer dan de luchthaven qua personeel aankan. In juli waren dat er 13.500.


Om de lange rijen bij de veiligheidscontrole te beteugelen dwong Schiphol luchtvaartmaatschappijen om de capaciteit te beperken. Daardoor moeten er in juli vluchten worden geschrapt of toestellen niet volledig uitverkocht de lucht in. In augustus lijkt de nood minder hoog.

“Alle inspanningen zijn er op gericht om de gevolgen voor reizigers zo klein mogelijk te houden. Voor juli geven de meeste luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties aan dat na passen en meten het overgrote deel van de reizigers op vakantie kan. We zijn dankbaar voor de enorme inzet, zowel van onze collega's, partners als passagiers, die nodig was om dit te realiseren. Door maatregelen uit ons actieplan vergroten we de capaciteit in augustus. Hiermee is de impact van het gestelde maximum voor passagiers in die periode naar verwachting gering”, aldus Patricia Vitalis, directeur Airport Operations & Aviation Partnerships bij Schiphol.

In de vooruitzichten voor de eerste week van augustus zijn er gemiddeld 1.000 lokaal vertrekkende passagiers te veel ten opzichte van de capaciteit van de beveiliging. Voor een deel van de stoelen die in de planning staan zijn nog geen tickets verkocht. Op basis door de Schiphol beschikbaar gestelde capaciteit gaat de onafhankelijke slotcoördinator in overleg met alle luchtvaartmaatschappijen om het aantal passagiers in de eerste week van augustus passend te maken ten opzichte van de capaciteit van beveiliging.