19 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol: Nieuwe regels start- en landingsrechten helpen bij verminderen drukte

Schiphol: Nieuwe regels start- en landingsrechten helpen bij verminderen drukte

SCHIPHOL - Tijdelijke nieuwe slotregels voor start- en landingsrechten kunnen ervoor zorgen dat deze zomer minder vluchten vertrekken vanaf Schiphol, dat meldt de luchthaven woensdagavond. De nieuwe regels dienen als slot op de deur en gelden van 1 juni tot en met 28 augustus. De regels zijn onderdeel van een pakket maatregelen om de drukte op Schiphol te verminderen.


De nieuwe regels zijn door Schiphol opgesteld in overleg met de onafhankelijke slotcoördinator en besproken met luchtvaartmaatschappijen.

Schiphol verwacht dat luchtvaartmaatschappijen met de aangepaste regels een deel van hun slots eerder terug zullen geven. Dat leidt tot minder vluchten en maakt een betere planning mogelijk, aldus de luchthaven.

Vier actielijnen
De aangepaste slotregels zijn onderdeel van een pakket maatregelen van Schiphol. De maatregelen waar Schiphol aan werkt zijn onder te verdelen in vier actielijnen:

  1. Aantrekken medewerkers
  2. Aantrekkelijk werken op Schiphol
  3. Optimaliseren operatie, waaronder extra crowd control en extra inzet personeel
  4. Creëren maakbare operatie, waaronder verbeterde afstemming met luchtvaartmaatschappijen over de planning, uitplaatsen van vluchten naar regionale luchthavens en aangepaste slotregels.