19 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol verlengt compensatieregeling voor reizigers die vlucht misten

Schiphol verlengt compensatieregeling voor reizigers die vlucht misten

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol verlengt de compensatieregeling voor reizigers die hun vlucht misten als gevolg van een uitzonderlijke wachttijd voor de securitycontrole. De compensatieregeling is nu opengesteld voor de periode van 12 augustus tot en met 31 oktober. Schiphol doet dit omdat de wachttijden in die periode op sommige dagen toch nog erg lang waren als gevolg van een tekort aan beveiligers. Eerder liep de compensatieregeling tot en met 11 augustus.


Reizigers die tussen 12 augustus en 31 oktober kosten maakten vanwege het missen van hun vlucht door een lange wachtrij voor de securitycontrole, kunnen tot en met 30 november een compensatieverzoek indienen bij de luchthaven.

Kosten die onder de compensatieregeling vallen zijn onder meer kosten voor het omboeken van een vlucht of voor een vervangende vlucht, alternatief vervoer of extra reiskosten die gemaakt waren om opnieuw naar Schiphol of een andere luchthaven te reizen. 

Investeren in maatregelen  
Omdat reizigers voor deze kosten nergens terecht konden en tussen wal en schip dreigden te vallen, heeft Schiphol een compensatieregeling aangekondigd deze zomer. Schiphol voelt zich naar eigen zeggen verantwoordelijk voor deze groep reizigers en heeft daarom deze regeling gemaakt.

Eerder vandaag maakte de luchthaven bekend dat de herfstvakantie soepel verlopen is. De gemiddelde wachttijd bij de security bedroeg 14 minuten. Ook de komende periode zet Schiphol zich in om de situatie op de luchthaven te verbeteren. Zo investeert de luchthaven 100 miljoen euro in maatregelen om onder andere beveiligingsbedrijven te helpen bij het oplossen van personeelstekorten.

Reizigers die een compensatieverzoek willen indienen bij Schiphol, kunnen het formulier via Schiphol.nl/compensatie insturen. Verzoeken die binnenkomen, zal Schiphol beoordelen op basis van de voorwaarden die opgesteld zijn. Reizigers die al een compensatieverzoek hebben ingediend bij Schiphol, hoeven dat niet opnieuw te doen.