17 mei 2024
Thumbnail voor SGR viert 40-jarig jubileum met winactie: ‘Win één van de duizend Tile Mate Trackers’

SGR viert 40-jarig jubileum met winactie: ‘Win één van de duizend Tile Mate Trackers’

ROTTERDAM - Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) bestaat 40 jaar en viert haar jubileum met een winactie in samenwerking met alle deelnemende reisorganisaties. Elke consument die een reis boekt bij een aangesloten reisonderneming en deelneemt aan de winactie, maakt kans op één van de duizend ‘Tile Mate Trackers’.


De SGR werd in 1982 opgericht na het faillissement van Christoffel Reizen. De nieuw opgerichte stichting nam in 1983 de activiteiten over van het toenmalige garantiefonds van de ANVR. Sindsdien staat de SGR garant voor vooruitbetaalde reisgelden en beschermt zij de reizende consument tegen financieel onvermogen van deelnemende reisondernemingen. “SGR is inmiddels uitgegroeid tot het grootste garantiefonds van Nederland en Europa. In de afgelopen 40 jaar heeft het garantiefonds al meer dan 250.000 reizigers geholpen en keerde in totaal 80 miljoen euro uit aan schade. Per jaar zijn er ongeveer 2 miljoen boekingen voorzien van SGR garantie”, aldus de stichting.

Winactie
Om dit jubileum te vieren, geeft de SGR duizend ‘Tile Mate Trackers’ weg. “Met deze handige tracker is een sleutelbos, tas of koffer snel weer terug te vinden met behulp van een app op de telefoon.” Consumenten kunnen deelnemen door een reis te boeken bij een aangesloten reisonderneming die ook deelneemt aan de winactie.

De deelname verloopt via de winactiepagina van de SGR en duurt nog tot 30 juni 2023. Aan het einde van iedere maand binnen de actieperiode worden de winnaars van de afgelopen maand getrokken en ontvangen hierover persoonlijk bericht.