19 juli 2024
Thumbnail voor Sigrid de Vries: ‘Machtig mooi IJsland’

Sigrid de Vries: ‘Machtig mooi IJsland’

REYKJAVIK - Sigrid de Vries van The Travel Club Sigrid vertrok afgelopen vrijdag voor vier dagen naar IJsland. En wat een perfecte timing. Op de eerste dag heeft ze het Noorderlicht al mogen aanschouwen. Die kan ze dus afvinken van haar bucketlist. De ervaren reisagente is verrast door de schoonheid van IJsland. Reisbizz nam contact met haar op tijdens haar verblijf.


Tien jaar geleden was Sigrid voor het laatst in IJsland. “Ik heb het eiland toen tijdens de herfst bezocht. Ook prachtig maar nu ik er in de winter ben, vind ik het mogelijk nog mooier. En wat een bonus dat wij op de eerste dag in de sneeuw het Noorderlicht hebben gezien.”

Op de tweede dag bezocht Sigrid Jökulsárlón. Eén van de grootste natuurwonderen van IJsland is het Jökulsárlón gletsjermeer. Het ligt in het zuidoosten van het land en staat ook wel bekend als de Jökulsárlón glacier lagoon. Het meer is het grootste gletsjermeer van IJsland en is het hele jaar door bezaaid met schitterende lichtblauwe ijsschotsen.

Van sneeuwstorm naar zonnig weer
“Op dag drie hebben we echt alle soorten weer gehad”, vervolgt Sigrid. “Het ene moment zit je in een sneeuwstorm en een kwartier later schijnt de zon weer. We hebben natuurlijk Geysir bezocht en de waterval bij Gullfoss. Die behoren tot de highlights. Daarna een mooie rit door de sneeuw terug naar Reykjavik.”

Sigrid verblijft slechts vier dagen in IJsland, maar heeft het gevoel er al veel langer te zijn. “Wat een indrukken doen wij hier op. Machtig mooi. Huur wel een 4X4 auto want anders heb je echt een probleem hier in de winter. Wij zagen gisteren de Hundai’s I10 glibberen van de weg!”