1 maart 2024
Thumbnail voor Singapore accepteert digitaal coronapaspoort IATA

Singapore accepteert digitaal coronapaspoort IATA

GENÈVE - Passagiers die naar Singapore reizen kunnen vanaf 1 mei gebruik maken van de IATA Travel Pass. Zodoende delen ze hun COVID-19 PCR-testresultaten bij het inchecken. Ook de grenscontrole op Changi Airport zal gebruik maken van de resultaten die de pas toont. 


IATA-topman Willie Walsh zegt: “Dat een belangrijke bestemming als Singapore onze IATA Travel Pass gaat gebruiken, is van groot belang. We beschouwen de IATA Travel Pass als een belangrijk instrument om de reisindustrie weer op gang te krijgen.”

Digitale gezondheidscertificaten worden in de reisindustrie breed gedragen. IATA verzekert bovendien dat de privacy van reizigers niet in het geding zal zijn. De IATA Travel Pass is een persoonlijk, digitaal document dat door reizigers kan worden gebruikt om hun testuitslagen (van aangesloten laboratoria) op te downloaden en desgevraagd te tonen. 

Ruim twintig airlines werken al mee met de IATA Travel Pass, maar het blijft vooralsnog dus wel zaak voor vertrek te checken of de maatschappij waarmee men wil vliegen, het gedownloade certificaat daadwerkelijk als negatieve test accepteert.