19 juni 2024
Thumbnail voor Singapore breidt VTL-vluchten voor gevaccineerden uit

Singapore breidt VTL-vluchten voor gevaccineerden uit

SINGAPORE - Stadsstaat Singapore gaat vanaf eind november gevaccineerde reizigers toelaten uit Indonesië en India. Een week later, op 6 december, zijn ook reizigers uit Qatar, de VAE en Saudi-Arabië weer welkom zonder bij aankomst in Singapore in quarantaine te hoeven.


Daarmee zou Changi Airport de banden herstellen met van oudsher sterke markten, en stijgt het passagiersaantal op de luchthaven van zes- naar tienduizend per etmaal.

Singapore overlegt nog met India over de Vaccinated Travel Lane (VTL) maar het ziet ernaar uit dat er vluchten zullen worden uitgevoerd naar Chennai, Delhi en Mumbai. Reizigers uit Qatar, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten mogen, mits gevaccineerd en getest, vanaf 6 december van en naar Singapore vliegen.

De republiek heeft al zogeheten VTL’s met dertien landen, waaronder Nederland. Eerder werd aangekondigd dat ook Maleisië, Zweden en Finland eind deze maand aan het programma worden toegevoegd.

Minister van Volksgezondheid Ong Ye Kung zegt dat Singapore de infectiegetallen nauwlettend in de gaten houdt en desnoods landen zal schrappen uit het VTL-programma. Stijgende cijfers in Europa geven daar vooralsnog geen aanleiding toe, aangezien die vergelijkbaar zijn met die van Singapore. "Alleen in Nederland zijn er meer infecties dan in Singapore", besloot Ong.