23 mei 2024
Thumbnail voor Situatie op Curaçao weer verbeterd, vanaf morgen meer versoepelingen

Situatie op Curaçao weer verbeterd, vanaf morgen meer versoepelingen

WILLEMSTAD - Curaçao gaat weer verder versoepelen. Vanaf woensdag 2 juni zet het eiland weer verdere stappen na vorige week dagen geen besmettingen te hebben geregistreerd. Zo gaat de avondklok niet langer om 23.00 uur in maar om 01.00 uur ’s nachts. De eindtijd van de avondklok blijft op 04.30 uur ’s ochtends staan.


Dat heeft demissionair premier Eugene Rhuggenaath gisteren bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Door het verruimen van de avondklok kunnen uitgaansgelegenheden weer open tot middernacht. Ook maatregelen over het maximale aantal gasten voor restaurants, winkels en losse eettentjes op straat worden versoepeld. De premier benadrukte wel dat mensen afstand moeten blijven houden, handen moeten wassen en grote groepen zoveel mogelijke moeten blijven vermijden.

Eilandbewoners die volledig zijn gevaccineerd hoeven geen PCR-test meer te doen als ze vanuit het buitenland terugvliegen naar Curaçao. Toeristen dienen nog wel een negatieve coronatest te laten zien. Ook grote vaccinatiecentra worden deze week gesloten. Het aantal mensen dat zich laat vaccineren loopt steeds verder terug. Er is nog wel een vaccinatiecentrum open in het oude Sehos-ziekenhuis.

Tevreden
Rhuggenaath kondigde vorige week al aan dat Curaçao weer verder openging na een maandenlange strenge lockdown. “Dat doen we gebaseerd op recente cijfers, na grondige overwegingen en stap voor stap. Zodat we niet later opnieuw maatregelen moeten herinvoeren.”

De premier is tevreden met de manier waarop de bevolking zich nog steeds aan de coronaregels houdt. In de afgelopen acht dagen zijn er maar twee besmettingen geregistreerd, op zeven duizend geteste mensen. Zo’n 85.000 mensen, bijna 70 procent van de volwassen bevolking,  hebben zich inmiddels gevaccineerd. Ruim 68.000 hebben al een tweede vaccin ontvangen.