9 mei 2024
Thumbnail voor Sjoukje Hilarides: ’25 procent van mijn boekingen zijn voor zakelijke reizen’

Sjoukje Hilarides: ’25 procent van mijn boekingen zijn voor zakelijke reizen’

ZWAAG - De van oorsprong Friese Sjoukje woont samen met haar gezin in het Noord-Hollandse Zwaag en boekt van daaruit de mooiste reizen voor haar klanten als ZRA aangesloten bij The Travel Club. Een groot deel zijn zakelijke klanten. Reisbizz Magazine ging bij Sjoukje thuis op bezoek. “Met zakelijke klanten is het belangrijk dat je snel schakelt, je bent een soort personal assistant.”


Sjoukje heeft een verleden als winkelmanager bij een D-reizen kantoor, maar de zelfstandigheid als ZRA spreekt haar erg aan. “Vanuit mijn tijd als reisleider in onder andere Oostenrijk en Turkije was ik veel zelfstandigheid gewend en dat miste ik wel in mijn werk in de winkel. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus dan zit dat toch wel in je dat je graag je eigen baas bent.” Daarnaast vindt Sjoukje de aandacht voor de klant die ze op deze manier kan hebben erg belangrijk. “De ene klant kom voor een klein dingetje, maar vooral voor de grote reizen heb je meer tijd nodig en wil je meer tijd besteden om alles zo goed mogelijk te krijgen. En dat miste ik wel een beetje op het reisbureau in die tijd, al kwam dat ook door de wachtrij die het reisbureau had.”

Sjoukje boekt veel verre reizen en wintersportreizen, maar een groot deel van haar klanten reizen voor zakelijke redenen. “Ongeveer 25 procent van mijn boekingen zijn voor zakelijke reizen. Buiten de coronacrisis om, is dat iets wat altijd doorgaat. Die klanten reizen veel en het meeste contact gaat via Whatsapp zodat dingen snel geregeld kunnen worden. Met zulke klanten is het belangrijk om snel te schakelen. Je bent eigenlijk een soort personal assistant.”

De afwisseling van het maken van zakelijke boekingen en het samenstellen van verre reizen of wintersportreizen maakt het werk voor Sjoukje juist zo leuk. “De zakelijke reiziger is een hele andere soort klant. Het boekt sneller en het is niet seizoensgebonden, waardoor het eigenlijk het hele jaar door gaat. En daarnaast geven de precies aan wat ze willen.”

Wil je meer weten over Sjoukje en waarom het maken van wintersportboekingen haar specialisatie is? Lees dan het hele gesprek met Sjoukje in het nieuwste Reisbizz Magazine.