20 mei 2024
Thumbnail voor SkyAlps maakt eerste vlucht van Antwerpen naar Bolzano

SkyAlps maakt eerste vlucht van Antwerpen naar Bolzano

ANTWERPEN - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij SkyAlps heeft woensdag haar eerste vlucht van Antwerpen Airport naar Bolzano uitgevoerd. Er wordt tot en met half april drie keer per week naar de Italiaanse stad gevlogen.


Wim Verbist, luchthavencommandant bij Antwerpen Airport, is blij met de komst van SkyAlps: “We zijn SkyAlps dankbaar voor de keuze voor en het vertrouwen in onze luchthaven. Er is al lang vraag naar vluchten vanuit Antwerpen naar Italië. Dankzij de start van SkyAlps kunnen reizigers drie keer per week naar de Italiaanse Dolomieten vliegen.”

De vluchten tussen Antwerpen en Bolzano worden uitgevoerd met een Bombardier Q400, die plaats biedt aan 78 passagiers. De vliegduur is minder dan twee uur.

240.000 passagiers
Antwerp Airport verwelkomde dit jaar 240.000 reizigers. Dat aantal moet in 2025 zijn gestegen tot 310.000. De opening van de nieuwe route moet aan het behalen die doelstelling bijdragen.

SkyAlps
SkyAlps is een Italiaanse luchtvaartmaatschappij die vluchten uitvoert vanaf de luchthaven van Bolzano in de autonome provincie Zuid-Tirol. De vloot bestaat uit vier Bombardier Q400's.

Bolzano ligt in de Italiaanse Alpen en is daarmee een  geschikte bestemming voor mensen die op wintersport gaan.