21 juni 2024
Thumbnail voor ‘South African Airways vanaf volgend jaar weer naar Europa’

‘South African Airways vanaf volgend jaar weer naar Europa’

South African Airways (SAA) wil vanaf 2025 weer naar Europa vliegen, na een hiatus van vijf jaar door de coronacrisis en de grote financiële problemen bij de maatschappij. Zo wil SAA het intercontinentale netwerk verder uitbouwen. Dat bestaat nu uit slechts twee bestemmingen.

Het eerste land in Europa waar de Zuid-Afrikanen weer naartoe willen vliegen is Duitsland, de thuisbasis van Star Alliance-partner Lufthansa. Dat heeft SAA volgens luchtvaartjournalist Andreas Spaeth bekendgemaakt tijdens de IATA-top in Dubai.

South African Airways verkeerde de afgelopen jaren in grote problemen. Het voortbestaan van de maatschappij was lange tijd onzeker, en er werd ruim anderhalf jaar lang niet gevlogen. Ook is het bedrijf flink gekrompen. Maar nu is SAA begonnen aan een voorzichtig herstel.

Sinds oktober 2023 vliegt de maatschappij weer intercontinentaal, naar Sao Paulo in Brazilië. In april van dit jaar kwamen daar ook vluchten naar Perth in Australië bij. Om verdere groei mogelijk te maken, worden er de komende maanden nog twee Airbus A330’s en één A340 gereactiveerd.