30 april 2024
Thumbnail voor Spaanse airlines verhogen capaciteit om verwachte recordzomer

Spaanse airlines verhogen capaciteit om verwachte recordzomer

Luchtvaartmaatschappijen die op Spanje vliegen verhogen de capaciteit deze zomer met 13,5 procent, ervan uitgaande dat de vraag naar stoelen een nooit eerder bereikt niveau zal halen. Dit heeft ALA, de Spaanse brancheorganisatie van airlines, dinsdag bekendgemaakt.

Bij de Asociación de Líneas Aéreas zijn vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen aangesloten, zowel Spaanse als buitenlandse carriers, waaronder Air France-KLM. In aantallen vluchten stijgt het aanbod vanaf begin deze maand tot eind oktober met 9 procent in vergelijking met vorig jaar tot 758.000. Omdat de airlines gemiddeld grotere toestellen inzetten, gaat het aantal beschikbare stoelen omhoog met 13,5 procent naar 240 miljoen stuks.

“Alles wijst erop dat we aan de vraagkant een recordzomer zullen beleven”, aldus Javier Gándara, de voorzitter van ALA. “De mensen reizen meer dan ooit, ondanks de hoge inflatie", zei Gandára, die namens easyJet - waar hij algemeen directeur Spanje is - in de vereniging zit.

In overeenstemming met ALA liet de toeristische Spaanse brancheorganisatie Exceltur weten een sterke stijging van de inkomsten uit hotels en lokaal transport te verwachten. In het tweede kwartaal wordt uitgegaan van 6 procent meer omzet dan in 2023.