17 mei 2024
Thumbnail voor Spanje versoepelt: Geen mondkapjesplicht en gezondheidsformulier meer

Spanje versoepelt: Geen mondkapjesplicht en gezondheidsformulier meer

MADRID - Spanje kondigt aan vanaf woensdag 20 april de mondkapjesplicht in binnenruimtes te schrappen. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid in overleg met de vertegenwoordiging van de regionale overheden besloten. Daarnaast hoeven reizigers met een Europees geldend covid-certificaat sinds gisteren geen digitaal gezondheidsformulier meer in te vullen.


Reizigers die geen vaccinatie, negatief testbewijs of herstelbewijs via het Europese covid-certificaat kunnen laten zien, dienen nog steeds het Spaanse gezondheidsformulier (SpTH QR) in te vullen voor aankomst in het land. Deze maatregel is per direct geldig.

De mondkapjesplicht voor binnenruimtes blijft wel nog even gelden. Over twee weken wordt ook die geschrapt en is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen in onder andere winkels, supermarkten en horeca. Wel blijft de maatregel gelden voor bepaalde plaatsen, zoals het openbaar vervoer en ziekenhuizen. De verplichting om het mondkapje in openbare buitenruimtes te dragen gold al sinds februari dit jaar niet meer.