23 mei 2024
Thumbnail voor Spanje wil vanaf juni weer toeristen toelaten

Spanje wil vanaf juni weer toeristen toelaten

BARCELONA - Na een proef met digitale gezondheidscertificaten op alle 46 Spaanse luchthavens in mei, zal Spanje vanaf juni toeristen weer verwelkomen. De Spaanse minister van Toerisme, Fernando Valdes Verelst, schetste deze plannen voor het land tijdens de wereldtop van de World Travel & Tourism Council in Mexico.


Spanje zal vanaf juni klaar zijn om het digitale groene certificaat van de EU te gebruiken. Met dit certificaat kunnen reizigers hun gezondheidsstatus bewijzen met vaccinatiecertificaten, negatieve testresultaten en medische certificaten voor mensen die in de afgelopen 180 dagen zijn hersteld van Covid-19. Volgens Valdes Verelst kan het digitale certificaat zekerheid aan mensen bieden om hun reis te organiseren.

De minister hoopt op onderhandelingen met andere landen tot wederzijdse regelingen om reizigers zekerheid te bieden wanneer zij na een bezoek aan Spanje terug naar huis willen keren. Hij stelt dat het niet bevorderlijk is voor het toerisme als vakantiegangers bij thuiskomst met beperkingen worden geconfronteerd.