17 april 2024
Thumbnail voor Stage lopen op Bonaire: ‘Je wordt wakker door het geluid van balkende ezels’

Stage lopen op Bonaire: ‘Je wordt wakker door het geluid van balkende ezels’

De 20-jarige Youri van der Pijl kreeg tijdens zijn studie de kans om stage te lopen op Bonaire. Die kans wilde hij niet laten schieten. Youri vertelt hoe het leven als 20-jarige op Bonaire eruitziet.

Youri volgt aan De Rooi Pannen in Breda de Horeca Ondernemer Manager-opleiding en zit momenteel in zijn laatste jaar. “Toen ik de kans kreeg om me aan te melden voor een stage op Bonaire, heb ik dat direct gedaan. Het ging om een periode van vijf maanden, van eind augustus 2023 tot half januari 2024.” Een paar weken later kreeg hij te horen dat hij mee mocht en ging voor Youri een deur open naar een waanzinnig avontuur.

Youri koos ervoor stage te lopen bij Brass Boer, het restaurant van de Nederlandse chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse, op Delfins Beach Resort. “Ik hoorde dat dit een zeer goed leerbedrijf is om stage te lopen en solliciteerde als gastheer/medewerker bediening. Na verhalen van medestudenten die al hadden stage gelopen op het eiland, wilde ik niet naar een andere plek. Bonaire sprak mij direct aan door het tropische weer, de gastvrije cultuur en de vele andere stagiaires op het eiland.”

Hoe is het om op het eiland te wonen?
“Je wordt wakker door het balkende geluid van ezels, op een tropisch eiland waar het in de ochtend al 27 graden is en de zon altijd schijnt. Alles is lekker dicht bij elkaar, wat het leven erg makkelijk maakt. Even snorkelen voordat we aan het werk gingen? Kon gemakkelijk. Het overdag werken in de volle zon is voor mij het enige (kleine) minpunt van het eiland.”

“Als ik niet aan het werk ben, zoeken we elkaar vaak op. Met ‘we’ bedoel ik de andere stagiaires, studenten en leeftijdsgenoten. Vaak huurden we een bootje om hier lekker op te vertoeven. Of we voeren naar Klein Bonaire om te genieten van de prachtige onderwaterwereld. In de avond zaten we vaak bij Little’s Havana, een populair bruin café.”

Meer lezen over de stage van Youri? Lees dan de Bonaire Special van Reisbizz Magazine via deze link.