24 februari 2024
Thumbnail voor Steeds meer landen in Europa krijgen groen reisadvies

Steeds meer landen in Europa krijgen groen reisadvies

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor verschillende bestemmingen in Europa groen gekleurd. Zo gelden voor Duitsland, IJsland, het Portugese Madeira en Malta vanaf vandaag een groen reisadvies. Het aantal groene bestemmingen op de wereldkaart van het ministerie komt hiermee op zeventien.


Voor deze bestemmingen gelden geen bijzondere veiligheidsrisico’s meer. Bulgarije en Oostenrijk hebben sinds gisteren een groen reisadvies en ook op 1 juli heeft het ministerie voor Finland, Polen, Roemenië en het grootste deel van Italië het reisadvies veranderd naar groen. In Italië blijft alleen Sicilië op geel staan. Saba en Sint-Eustatius staan al langere tijd op groen.

Voor de landen gelden geen strenge inreisbeperkingen meer. Voor enkele landen worden er wel wat eisen gesteld voor binnenkomst in het land. Zo moeten reizigers naar vrijwel al deze groene landen volledig zijn gevaccineerd, recent zijn hersteld van een besmetting of in het bezit zijn van een negatieve testuitslag.

Voor Duitsland is Nederland geen risicogebied meer. Reizigers die tien dagen voor aankomst niet buiten Nederland zijn geweest, kunnen hierdoor zonder inreisbeperkingen naar Duitsland reizen. Wanneer er met het vliegtuig naar Duitsland wordt gereisd, is het wel nodig om een bewijs van vaccinatie of herstel of een negatief testresultaat te tonen.

Kijk voor de exacte vereisten op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.