26 mei 2024
Thumbnail voor Stewardess Demi Bonita leeft haar droomleven in Spanje: ‘Valencia heeft het allemaal’

Stewardess Demi Bonita leeft haar droomleven in Spanje: ‘Valencia heeft het allemaal’

Ze droomde altijd van het leven als stewardess én van het wonen in het buitenland. Beide dromen zijn voor de 24-jarige Demi Bonita inmiddels werkelijkheid. In de Spanje & Portugal Special van Reisbizz Magazine gaan we met Demi in gesprek om het over haar Spaanse leven te hebben én geeft ze tips voor de leukste hotspots in Valencia.

Na een stedentrip in 2021 wist Demi dat Valencia dé plek was voor haar om te wonen. “Het was net uit met mijn ex en ik hoorde dat mijn moeder ziek was, dus ik moest echt even weg uit Nederland. Eenmaal daar, wist ik gelijk dat dit een stad was waar ik zou kunnen wonen. Het heeft alles: stad, strand en park. Er zijn ook veel Nederlanders hier. Dat maakt het makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Wat haar het meeste aanspreekt in het Spaanse leven, is dat iedereen zo buiten leeft. “In Nederland deed ik ’s ochtends wel eens de gordijnen open en als ik dan zag dat het slecht weer was, kroop ik weer mijn bed in. Als je nu ’s ochtends ziet dat het zonnetje schijnt, ga je lekker naar buiten. Verder zijn de mensen hier ook heel relaxed en niemand heeft haast, dat is de Spaanse mentaliteit natuurlijk.”

Demi raadt reizigers die een dag over hebben in Valencia aan om de fiets te pakken naar Albufera park. “Dat is waar alle rijstvelden zijn. Paella komt uit Valencia en in het dorpje El Palmar kun je voor dertien euro menu del dia bestellen waarbij je een hele grote pan paella voorgeschoteld krijgt. Het is zo’n 20 km fietsen, dus voor Nederlanders een mooi uitstapje als er tijd over is.”

Wil je meer weten over het Spaanse leven van Demi? En wil je haar tips weten voor dé hotspots in Valencia? Lees dan het hele interview in de Spanje & Portugal Special van Reisbizz Magazine.