23 mei 2024
Thumbnail voor Sunny Cars hoopt met nieuwe partner op Mallorca autotekort terug te dringen

Sunny Cars hoopt met nieuwe partner op Mallorca autotekort terug te dringen

HAARLEM - Het is al een tijdje bekend dat er een extreem tekort is aan huurauto’s in het buitenland. Ook Sunny Cars kampt met een tekort. Dit komt vooral voor op populaire bestemmingen zoals Spanje, Italië en Griekenland. De autoverhuurder kondigt aan een nieuwe partner te hebben gevonden op vakantie eiland Mallorca.


Sunny Cars meldde eerder een stijging in de boekingen te zien van 200 procent sinds het schrappen van het algemene reisadvies in mei. Door het tekort aan huurauto’s en de toenemende vraag verwachtte Sunny Cars ook een flinke toename in autohuurprijzen.

De autoverhuurder wil inspelen op het tekort. “Om hier toch proactief iets mee te doen, is onze inkoopafdeling elke dag druk bezig met het uitbreiden van ons aanbod ter plaatse. Zo hebben wij sinds kort een nieuwe partner, WIBER, mogen toevoegen aan ons aanbod op Mallorca.”

Chantal van der Meer, district salesmanager van Sunny Cars, liet eerder in gesprek met Reisbizz.nl weten dat autohuur juist nu van essentieel belang is. “Vermijd die bustransfer en ga zelf op ontdekkingstocht met je huurauto. Daarmee verklein je de kans aanzienlijk op een mogelijke besmetting op de bestemming.”