14 april 2024
Thumbnail voor Sunweb gestart met vluchten van Weeze naar Griekenland

Sunweb gestart met vluchten van Weeze naar Griekenland

WEEZE - Sky Express heeft zaterdag in opdracht van de Nederlandse touroperator Sunweb de eerste vlucht uitgevoerd van grensluchthaven Weeze naar Griekenland. Met een watersaluut werd de A320neo feestelijk verwelkomd. Weeze is bij Nederlanders in populariteit gestegen door de verdrievoudiging van de Nederlandse vliegtaks en de reputatieschade van Schiphol.


Sky Express vliegt dit zomerseizoen voor Sunweb naar Kos, Kreta, Rhodos en Zakynthos vanuit Weeze. De eerste vlucht vertrok zaterdag naar Rhodos.

Nu al is ongeveer 40 procent van de passagiers op de Duitse luchthaven Nederlands. Weeze ligt op  twee kilometer van de grens bij Limburg. Met het OV zijn er nog geen goede verbindingen, maar per auto is de luchthaven goed te bereiken vanuit Nederland. Bovendien is vliegen vanaf Weeze voordeliger geworden sinds op 1 januari de Nederlandse vliegtaks is verdrievoudigd.

Sunweb-CEO Mattijs ten Brink: "Weeze is goed bereikbaar voor Zuid-, Midden- en Oost-Nederland. Hoewel Nederlanders nog steeds graag vanaf binnenlandse luchthavens vliegen, constateren we een toenemende vraag naar vertrekken vanaf Duitse luchthavens dicht bij de grens. Vorig jaar hebben we de capaciteit al uitgebreid. Dit zomerseizoen komt daar Weeze bij.”

"Wij zijn zeer verheugd dat de gerenommeerde Sunweb Group op deze manier het zomerreisaanbod bij ons opwaardeert", zegt luchthavendirecteur Sebastian Papst.

Sunweb Weeze SkyExpress

Foto: Airport Weeze