24 juli 2024
Thumbnail voor Sunweb schrapt tijdelijk vakanties naar Spanje, Cyprus en vaste land van Portugal

Sunweb schrapt tijdelijk vakanties naar Spanje, Cyprus en vaste land van Portugal

SCHIPHOL - Vanwege het veranderende reisadvies van geel naar oranje vanaf vrijdag 16 juli, zal Sunweb alle vakanties naar Spanje, Cyprus en het vasteland van Portugal schrappen. De reisorganisatie volgt hiermee het officiële reisadvies op vanuit de overheid, zoals ze vanaf het begin van de pandemie hebben gedaan.


Sunweb gaat alle betreffende reizen tot en met 30 juli omboeken of annuleren. Reizigers kunnen kosteloos omboeken bij een van de merken die onder de Sunweb Group vallen, waaronder Sunweb, Eliza was here en GOGO. Daarnaast kunnen reizigers ervoor kiezen om de vakantie te annuleren en hun geld binnen 14 dagen terug te krijgen.

“Deze aangepaste reisadviezen raken duizenden vakantiegangers die we nu moeten teleurstellen”, laat Sunweb Group CEO Mattijs ten Brink weten. Sunweb probeert voor alle reizigers een passende oplossing te vinden omdat zij vinden dat iedereen een vakantie verdient. “We hebben de klantenservice opgeschaald om alle vragen van de reizigers zo snel en goed mogelijk te beantwoorden via alle kanalen. Helaas kan dit soms langer duren dan je van ons gewend bent.”

Griekenland
Meer dan de helft van de vakantiegangers die af zou reizen naar een oranje gebied, kiest ervoor om hun vakantie om te boeken naar een andere bestemming. Griekenland is het meest populaire alternatief, met name Kreta.