23 juli 2024
Thumbnail voor Susan Vrolijk: Toeristen zijn zó lovend over Curaçao, dat ik anders naar het eiland kijk

Susan Vrolijk: Toeristen zijn zó lovend over Curaçao, dat ik anders naar het eiland kijk

Met meer dan zestien jaar ervaring binnen de financiële dienstsector slaat Susan Vrolijk een andere weg in. De toeristenbranche riep haar naam. Nu is ze al bijna een maand aan de slag bij Curaçao Tourist Board Europe als Regional Manager. In gesprek met Reisbizz vertelt Vrolijk hoe de eerste weken haar zijn bevallen.

“Met mij gaat het heel goed”, vertelt Vrolijk aan Reisbizz. “Werken in de reisbranche is een heel nieuwe beleving. Ik heb de afgelopen weken enorm veel mensen leren kennen en wat mij meteen opvalt, is dat de reisbranche je met open armen ontvangt. De reiswereld is veel groter dan ik dacht, dus het was in het begin even zoeken. Gelukkig heb ik veel lieve collega’s die me goed op weg helpen.”

Ander perspectief
Met haar roots in Curaçao kent Vrolijk het eiland als geen ander. Toch is ze door haar nieuwe functie anders gaan kijken naar de bestemming. “Het is mooi om te zien hoe enthousiast Nederlanders zijn over ons eiland. Ik heb nu meerdere gasten gesproken die zó lovend zijn over Curaçao dat ik nu ook anders naar het eiland kijk. Ik apprecieer het meer. Ik zeg altijd: ‘Ik ben nooit op vakantie geweest op Curaçao, ik ga altijd naar huis.’ Maar nu zie ik wat het eiland te bieden heeft, van verschillende hotels tot de meest veelzijdige activiteiten en dat vind ik bijzonder.”

"Ik ben nooit op vakantie geweest op Curaçao, ik ga altijd naar huis."

Toekomstplannen
De concrete plannen voor Curaçao Tourist Board zijn nog in werking, maar één van de doelen is het betreden van de Belgische en Duitse markt. “We willen laten zien dat Curaçao meer is dan alleen zon, zee en strand”, zegt Vrolijk. “Het leukste aan mijn baan is het product en zijn de mensen. Wij zijn continue in ontwikkeling om de kwaliteit van ons product te verhogen. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk."

Carnaval op Curaçao
Als er een activiteit is die Vrolijk kan aanraden, is het carnaval op Curaçao. “Carnaval is een groot feest”, zegt ze lachend. “Carnaval bestaat uit een parade van drie dagen. Het begint met een tienerparade, dan de ‘Gran Marcha’, de grote parade, en wordt afgesloten met de afscheidsparade. Maar eigenlijk begint carnaval al met het Tumba Festival. Dit is één van de grootste muzikale evenementen op Curaçao waar allerlei artiesten strijden voor de titel van Tumba King en Queen. Als de artiest wint, wordt zijn of haar Tumba (lied) het officiële carnavalslied van het jaar. Dus carnaval op Curaçao is een hele beleving en echt iets wat je een keertje in je leven moet meemaken.”