1 maart 2024
Thumbnail voor Tanja Dik (ex-Schiphol) voorgedragen als directeur Johan Cruijff Arena

Tanja Dik (ex-Schiphol) voorgedragen als directeur Johan Cruijff Arena

SCHIPHOL - Tanja Dik, voormalig Director Consumer Products & Services van Schiphol Airport, is voorgedragen voor de rol van directeur van de Johan Cruijff Arena. Dat bevestigt ze in gesprek met dit medium.


Haar kandidatuur komt aan bod tijdens de bestuursvergadering op 23 juni. De mogelijke startdatum is 1 september, vertelt ze verder. “Het is natuurlijk een prachtbaan op een unieke plek.”

Voetbalclub Ajax, hoofdgebruiker van de Johan Cruijff Arena, is op de hoogte van haar voordracht. Dik zal, als haar kandidatuur uitmondt in een arbeidsovereenkomst, de opvolger zijn van Henk Markerink.

Henk Markerink wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW metropool Amsterdam en neemt de voorzittershamer over van voormalig Transavia en TUI-baas Hans Bakker.

Tanja Dik (1968) vertrok per 1 december 2020 bij Schiphol Group, waar ze vijf jaar werkte. Voor haar komst naar Schiphol was Dik actief voor Stage Entertainment. Als International Venue Director was zij verantwoordelijk voor de theaters van Stage Entertainment in Europa. Eerder in haar carrière was zij onder meer Manager Treasury bij Martinair Holland en Accountmanager bij MeesPierson.