1 maart 2024
Thumbnail voor The Travel Club en The Travel Company bundelen krachten voor verdere uitbreiding

The Travel Club en The Travel Company bundelen krachten voor verdere uitbreiding

CULEMBORG - The Travel Club en The Travel Company gaan per 1 juli hun krachten bundelen. De aandeelhouder van Travel Company Direct heeft recentelijk ook de aandelen overgenomen van voormalig eigenaar Jeannie Vincent van The Travel Club.


De gezamenlijke directie voor beide bedrijven, die zelfstandig blijven bestaan, zal gevoerd worden door Martine de Knoop (The Travel Club) en Don Kaspers (ex D-rt groep).

“Er ligt een enorme mooie uitdaging voor Martine en mij om deze prachtige bedrijven voort te mogen zetten”, vertelt Kaspers. Meer dan 400 ZRA’s en twintig reisbureaus vallen onder deze combinatie. ZRA’s hebben een ruime keuze in formules en zowel nieuwe als bestaande reisbureaus kunnen zich aansluiten onder eigen naam binnen de ZRB formule van The Travel Club of onder franchise naam The Travel Company. “Het fundament is zogezegd gelegd en wij kunnen met onze ervaring en inzet verder bouwen aan dit nieuwe reisbedrijf.”

Bij de bedrijven is er de ambitie om ook eigen winkels te vestigen. Bestaande ZRA’s krijgen de mogelijkheid om reizen te verkopen in deze toekomstige winkels van The Travel Company. Hiervoor worden nieuwe mensen en interessante winkellocaties gezocht. “Natuurlijk hopen we onder andere oud D-reizen medewerkers, die graag in de reiswereld werkzaam willen blijven of verder willen als zelfstandig ondernemer, onder één van de vele concepten welkom te mogen heten”, luidt een verklaring.

Stoppen
Bert Thijssen verlaat na veertien jaar de Travel Company. “Ruim voor de overname van The Travel Club heb ik de aandeelhouder geïnformeerd over mijn vertrek”, vertelt Thijssen. “Ik heb fantastische mooie jaren bij The Travel Company gehad en ben trots op wat we daar als team weggezet hebben, maar ik bespeur bij mezelf dat ik toe ben aan een andere uitdaging.” Thijssen heeft deze uitdaging gevonden bij een andere reisonderneming. “Ik zeg de branche dus nog geen vaarwel.”

Ook Jeannie Vincent stopt samen met partner Wicher Muijsson na 23 jaar werkervaring in franchise in de reisbranche. “Ik ben blij dat ik, samen met het team, veel ondernemers de kans heb kunnen geven om het mooie vak van reisadviseur succesvol uit te oefenen als ZRA, Business ZRA of ZRB. Maar het is tijd om de bakens te verzetten”, laat Vincent weten. “We nemen eerst een paar maanden sabbatical. Dan zien we wel wat er op ons pad komt.”