24 juli 2024
Thumbnail voor Thibault van Look neemt werkzaamheden Rudolf Verbeek van Interhome over

Thibault van Look neemt werkzaamheden Rudolf Verbeek van Interhome over

Rudolf Verbeek, voormalig Sales Manager Netherlands bij Interhome, slaat een andere weg in. Verbeek gaat zich storten op het Internationale team. Thibault van Look neemt zijn taken over en neemt de Nederlandse B2B markt onder zijn hoede. Reisbizz belde met Thibault over zijn nieuwe functie.

Van Look werkt al tien jaar als Commercial Sales Manager voor de Belgische en Luxemburgse markt van Interhome. Vanaf vandaag komt daar ook de Nederlandse markt bij. “De Nederlandse markt is mij niet helemaal onbekend, ik heb jarenlang nauw met Rudolf gewerkt en samen hebben we ervoor gezorgd dat de markten van de Benelux als een (vakantie)huis staan. Ik kijk vooral erg uit naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Thibault.

Zoek de verschillen
Ondanks het feit dat Nederland en België naast elkaar liggen, ziet Van Look grote verschillen tussen de twee landen. “België is een vrij traditionele markt. Nederland loopt op bepaalde zaken binnen de reisbranche voor. Denk aan de ZRA’s. Dat is in Nederland echt een geworteld idee terwijl dat in België nog in zijn kinderschoenen staat. Nederland is wat dat betreft wat ondernemender dan België.”

Het zijn volgens Thibault de kleine dingen die een groot verschil maken. “We spreken allebei Nederlands, maar in België zeggen we toch nét andere dingen. Zo is het bij ons heel gebruikelijk om iedereen met ‘u’ aan te spreken. Als ik dat tegen mijn Nederlandse partners zeg, krijg ik vaak de opmerking ‘U? Nou voel ik me wel heel oud!’ Dus daar moet ik ook mijn weg in vinden", zegt Thibault lachend.

Frisse blik
Hoewel België, Nederland en Luxemburg elk zijn eigen cultuur heeft, maakt dit het werk voor Thibault alleen maar dynamischer. “Waar ik het meest naar uitkijk, is zoeken naar nieuwe kansen. Ik wil juist dieper het Nederlandse landschap in duiken en met een frisse blik kijken naar wat we kunnen verbeteren. Daarnaast lijkt het me heel leuk om een balans te vinden tussen de Benelux. Wat werkt voor Nederland, en kunnen we dat ook implementeren in België en Luxemburg of juist andersom? Daar ga ik me de komende weken mee bezighouden.”

Het zijn een hoop nieuwe verantwoordelijkheden, maar Van Look heeft er alle vertrouwen in. “Natuurlijk is het spannend, maar het is gezonde spanning en ik doe het met heel veel plezier.”