17 mei 2024
Thumbnail voor Thomas Cook voegt nieuwe vertrekluchthavens en luchtvaartmaatschappijen toe

Thomas Cook voegt nieuwe vertrekluchthavens en luchtvaartmaatschappijen toe

ARNHEM - Reisorganisatie Thomas Cook heeft vanwege de onstuimige drukte rondom Schiphol besloten om het aanbod uit te breiden en nieuwe vertrekluchthavens en luchtvaartmaatschappijen toe te voegen. De organisatie kan hiermee naar eigen zeggen de consument meer keuze en flexibiliteit bieden tijdens het samenstellen van hun vakantie.


Mark Verbunt, Country Manager Thomas Cook Nederland, vertelt dat het percentage boekingen dat vertrekt vanaf Schiphol flink is gedaald. Er wordt daarentegen veel gekozen voor de omliggende luchthavens Brussel, Rotterdam en Eindhoven.

Groter aanbod
In de afgelopen periode zijn er nieuwe vertrekluchthavens beschikbaar gekomen bij het boeken van een vakantie, zoals Weeze, Brussel en Münster-Osnabrück. Daarnaast is Wizz Air als nieuwe luchtvaartmaatschappij toegevoegd in het boekingssysteem en kunnen reizigers nu vanaf Eindhoven naar onder andere Rome, Boedapest en Sofia vliegen.

Thomas Cook biedt op dit moment vluchten aan van zeven verschillende luchtvaarmaatschappijen, waaronder Transavia en easyJet. De organisatie geeft aan het aanbod verder te willen uitbreiden in de toekomst.

Meer rust
Volgens Verbunt moeten de nieuwe opties voor meer rust zorgen bij de consumenten. “Helemaal met de lange wachttijden op Schiphol zijn deze toevoegingen belangrijk voor ons en de klant”, vertelt hij. “Door andere luchthavens aan te bieden, geven wij ze de flexibiliteit om zelf te kiezen waar ze vandaan vertrekken en hierdoor wellicht met meer rust op vakantie te gaan.”