16 juni 2024
Thumbnail voor Tickets voor verre vluchten volgend jaar iets goedkoper

Tickets voor verre vluchten volgend jaar iets goedkoper

De prijzen voor vliegtickets stijgen volgend jaar niet meer zo hard als nu. Dat blijkt uit een prognose van American Express Global Business Travel. Sterker nog: wie in 2024 van Europa naar een bestemming in Azië, het Midden-Oosten en Noord- of Zuid-Amerika vliegt is een stuk goedkoper uit tem opzichte van 2023.

Hoewel geopolitieke ontwikkelingen, het prijsniveau van brandstof, wisselkoersen en inflatie ook volgend jaar van invloed zijn op de prijzen van vliegtickets, verwacht Amex GBT dat er in 2024 meer prijsstabiliteit optreedt.

Voordeliger naar verre bestemming
Binnen Europa wordt een ticket gemiddeld 1 procent duurder, maar richting Azië (-4 procent voor Business, -3,4 procent voor Economy), het Midden-Oosten (-3,5 procent in Business, -2,8 procent in Economy), Noord-Amerika (-2,5 procent in Economy) en Zuid-Amerika (-3,9 procent in Business, -10,4 procent in Economy) wordt vliegen over het algemeen goedkoper.

Er zijn echter ook regio’s waar de prijzen stijgen. Vooral binnen Azië: daar kost een Business- of Economy-ticket straks 3 procent meer ten opzichte van 2023.