14 april 2024
Thumbnail voor Tijd van stuntprijzen bij Ryanair is voorbij

Tijd van stuntprijzen bij Ryanair is voorbij

DUBLIN - Ryanair stapt af van het aanbieden van tickets voor bodemprijzen. Als gevolg van de stijgende kosten zal de ticketprijs gemiddeld met 10 euro stijgen, zo zegt CEO Michael O’Leary tegen de BBC. De tijd van €10-tickets is nu voorbij, aldus de topman.


De gemiddelde ticketprijs van 40 euro zal de komende vijf jaar stijgen naar 50 euro per ticket. De stijging van de brandstofprijzen zorgt ervoor dat vliegtickets ook duurder worden.

Ook de energierekening van huishoudens stijgt, en sommige mensen zullen minder te besteden hebben. Toch verwacht O’Leary dat klanten eerder zullen zoeken naar goedkopere vliegtickets, in plaats van volledig af te zien van een vliegreis.

Met betrekking tot de personeelsproblemen in de luchtvaartsector, zegt O’Leary dat Ryanair de situatie beter heeft aangepakt dan andere luchtvaartmaatschappijen. De keuze om in november vorig jaar te beginnen met het werven en opleiden van nieuw personeel, terwijl de omikronvariant nog effect had op het internationale reisverkeer, bleek een goede te zijn. De Ierse luchtvaartmaatschappij had hierdoor genoeg personeel beschikbaar, waardoor het percentage van geannuleerde vluchten relatief laag bleef.