12 mei 2024
Thumbnail voor Tineke Boele over de Rotterdamse roots van de Jong Intra Vakanties: Schouders eronder en door

Tineke Boele over de Rotterdamse roots van de Jong Intra Vakanties: Schouders eronder en door

RIDDERKERK - Zonder enige ervaring en per toeval kwam Tineke Boele bij de Jong Intra Vakanties terecht. Van stagiaire groeide ze uiteindelijk verder tot Customer Experience/Retail Manager. “Daar ging ik op m’n negentiende met de contractenmap op de bijrijdersstoel van de bedrijfsauto naar Oostenrijk”, vertelt Tineke over de start van haar carrière in Reisbizz Magazine.


Ze had geen toeristische achtergrond, maar ging tijdens haar MEAO opleiding in Rotterdam/Pompenburg als stagiaire aan de slag bij de Jong Intra. “De stage werd begeleid door de assistente van de manager van de productafdeling, Coby van Dongen, en positief afgesloten. Hierna werd ik gevraagd om vakantiewerk te gaan doen op de productafdeling. Dat wilde ik wel, maar vroeg wel om de mogelijkheid om elders te solliciteren omdat ik op zoek was naar een échte baan. En zo stelde Coby mij de vraag waarom ik niet bij hen solliciteerde. Eerlijk gezegd was er in mijn ogen geen leuke functie beschikbaar op dat moment. Het was dan ook een eer dat voor mij een functie werd gecreëerd: inkoop en product Oostenrijk.”

Na negen jaar maakte Tineke de volgende stap: assistente van Coby die destijds eerst adjunct-directeur was en later commercieel directeur werd. Dit paste voor Tineke mooi bij haar volgende levensfase. “Ik trouwde en raakte in verwachting van mijn eerste kindje. Eigenlijk wilde ik stoppen met werken om volledig voor de kleine te kunnen zorgen. Coby raadde mij dit af en vroeg hoeveel ik maximaal zou willen werken. Dit werd één dag per week op kantoor en acht flexibele uren op projectbasis vanuit huis. Een kans wat ik niet kon laten gaan en waar ik ze nog steeds dankbaar voor ben.”

Nuchter en gedegen
Tineke stelt dat de Jong Intra Vakanties een nuchtere en gedegen organisatiecultuur heeft. “We nemen een redelijk unieke plek in de Nederlandse reisbranche in als middelgrote zelfstandige touroperator. We genieten van de successen, maar we zijn er ook als er een oplossing gevonden moet worden. De A van aandacht voor elkaar. Dat heb ik in al die jaren geleerd en dat zit in de genen van het team in Ridderkerk. Schouders eronder en door, dat zijn de Rotterdamse roots. Een groot aantal van mijn collega’s werkt er al lang en vormt een betrouwbare basis en daar maak ik al heel veel jaren trots deel van uit.”

Wil je meer te weten komen over Tineke? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.