10 mei 2024
Thumbnail voor Touroperators over drukte rond het paasweekend: ‘We zitten bijna vol’

Touroperators over drukte rond het paasweekend: ‘We zitten bijna vol’

SCHIPHOL - Komend weekend zullen veel Nederlanders, met het mooie weer in het vooruitzicht, er in eigen land op uit trekken met Pasen. Maar ook de buitenlandse bestemmingen zijn in het paasweekend populair, voor een lang weekend weg of een langere vakantie. Reisbizz.nl deed rondvraag bij verschillende touroperators over hoe de boekingen voor de paasdagen gaan.


Het team van FTI is vooral erg blij om te zien dat de boekingen weer aantrekken en dat vooral de zomer- en de meivakantie in trek zijn. “Maar ook de vrije paasdagen worden goed benut met een lang weekend weg of een vakantie naar de zon”, laat productmanager Anne Raamsteeboers weten. Hierbij wordt er veelal last minute geboekt. “Meer dan andere jaren. Mensen wachten toch de situatie wat meer af voordat ze besluiten hun vakantie te boeken. Gelukkig zien wij dat door het geven van flexibele voorwaarden we veel klanten kunnen overtuigen om toch op tijd te boeken.”

Bij FTI zijn voor een lang weekend vooral Malta, Costa del Sol en Mallorca populair. Voor de wat langere vakanties willen klanten veelal reizen naar Egypte en Turkije.

Geen vakantieperiode
De boekingscijfers van TUI laten voor het komende paasweekend niets afwijkends zien. “Dat komt doordat het paasweekend, in tegenstelling tot in België, geen vakantieperiode is in Nederland”, meldt TUI-woordvoerder Anke van Nieuwenhuizen. Wel zijn de laatste weken wat meer reizen geboekt met vertrek aankomende vrijdag, maar dat is volgens Van Nieuwenhuizen een normaal patroon. “De grootste bestemmingen zijn zoals verwacht Spanje, met name de Canarische eilanden en Curaçao. Gevolgd door Portugal en Turkije.”

Veel last minute
Voor Corendon is Pasen daarentegen een hele drukke periode. “Net als de meivakantie overigens. Er is ontzettend veel geboekt. We zitten bijna vol en de laatste reizen worden nu last minute verkocht”, vertelt Simone van den Berk, directeur HR & Communicatie. Zo wordt er momenteel nog steeds geboekt voor het paasweekend en de meivakantie en zijn vanwege de grote vraag extra vakanties naar Turkije ingekocht. “Naast Turkije zijn vooral Spanje, Griekenland en Curaçao populair.”