3 maart 2024
Thumbnail voor Transavia: bijbetalen voor gegarandeerd plekje voor handbagage

Transavia: bijbetalen voor gegarandeerd plekje voor handbagage

SCHIPHOL - Passagiers van Transavia die zeker willen weten dat hun handbagage mee mag in de cabine kunnen daarvoor vanaf 15 juni tegen betaling een plekje reserveren in de bagagebakken. De optie werd vorig jaar al aangekondigd, maar wordt door de coronacrisis nu pas in de praktijk ingevoerd.


Het gegarandeerd meenemen van cabinebagage gaat tussen de vijf à vijftien euro per vlucht kosten. De maatregel werd vorig jaar kritisch ontvangen, maar volgens Transavia wordt ermee tegemoet gekomen aan reizigers die zekerheid willen over het meenemen van een rolkoffer of rugzak aan boord. 

“Passagiers kunnen één stuk handbagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord. Samen mag de handbagage 10 kilo wegen. Het accessoire kan altijd mee aan boord”, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Transavia benadrukt dat betalen voor cabinebagage geen verplichting is. 

“In de cabine is ruimte voor maximaal zeventig stuks handbagage. Een aantal hiervan wordt gereserveerd voor passagiers die gegarandeerde handbagage hebben aangeschaft. Voor de overige plaatsen hoeft niet te worden betaald. Voor deze plekken geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als het maximum aantal bereikt is, wordt het restant gratis in het ruim vervoerd. De nieuwe service is bedoeld voor die passagiers die zeker willen weten dat zij hun handbagage bij zich houden in het vliegtuig. En voor andere passagiers blijft dit dus gratis (maar kan het zo zijn dat de handbagage in het ruim meegaat als de vakken vol zijn) Het accessoire kan altijd mee in de cabine."