27 mei 2024
Thumbnail voor Transavia heeft voor een dagje nieuwe (en jonge) topman

Transavia heeft voor een dagje nieuwe (en jonge) topman

SCHIPHOL – Transavia had deze week voor één dag een nieuwe topman. CEO Marcel de Nooijer stond zijn stoel af aan de 16-jarige Micha, in het kader van het initiatief JINC Baas van Morgen. Daaraan deden 550 kleine en grote bedrijven mee.


Met Baas van Morgen willen Transavia en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Het is volgens de luchtvaartmaatschappij belangrijk om  kinderen te ondersteunen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmarkt.  

De tijdelijke ‘baas’ van Transavia stond een spannende dag te wachten. Hij werd door Marcel de Nooijer opgehaald van school. Het eerste programmaonderdeel was een gesprek met Marcel, met IT area lead Kenneth Konigferander en engineer Maarten Slinger. Daarna volgde een rondleiding door de Hangaar. Daar zag tijdelijke topman Micha niet alleen het toestel van binnen, maar kreeg hij ook een kijkje in de motoren van deze vliegreuzen. Micha, die later graag in de ICT wil werken, was onder de indruk van de techniek die in de ‘buik’ van het toestel kon worden bekeken en vooral de computers die in een toestel zitten.

Gelijke kansen in de ICT en techniek
Na een rondleiding dacht Micha samen met Kenneth en Maarten na over hoe jongeren meer kunnen worden geïnteresseerd voor een baan in de ICT of techniek, en hoe iedereen hierbij gelijke kansen krijgt.

Marcel de Nooijer is enthousiast over deze dag. “JINC laat met Baas van Morgen zien hoe belangrijk het is om te investeren in jongeren. Dat past ook bij het doel dat wij nastreven; een inclusieve samenleving waarin iedereen volwaardig meedoet. Naast dit initiatief doen veel collega’s van Transavia mee aan JINC-initiatieven als sollicitatietrainingen, het begeleiden van leerlingen bij loopbaankeuzes, en rondleidingen waarbij het leren van nieuwe woorden centraal staat. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om mijn plek af te staan aan deze topper Micha.”