20 juni 2024
Thumbnail voor Transavia moedigt ‘offline’ reizen aan deze zomer

Transavia moedigt ‘offline’ reizen aan deze zomer

SCHIPHOL - Transavia roept haar passagiers op om zoveel mogelijk offline te zijn op hun vakantiebestemming en om de telefoon bewust minder te gebruiken. Om reizigers hiermee te helpen deelt Transavia vanaf 21 juni op alle vluchten een aantal speciale telefoon-boxen uit, waarmee reizigers op bestemming “écht even uitstaan”.


De luchtvaartmaatschappij wil hiermee het belang van samen zijn benadrukken. ”Want reizen is prachtig, maar nog veel mooier als je dat echt samendoet met oprechte aandacht voor elkaar”, aldus Transavia. Vanaf 21 juni deelt Transavia een week lang op alle vluchten speciale boxen uit waarin reizigers hun telefoon kunnen opbergen. Hiermee kan de verleiding van telefoongebruik tijdens de vakantie weggenomen worden.

In deze periode zet Transavia daarnaast extra personeel in op de luchthavens van Eindhoven, Rotterdam en Schiphol om aandacht te vragen voor het uitzetten en wegleggen van telefoons op vakantie. “We hebben heel veel tijd samen op schermen doorgebracht de afgelopen periode”, meldt Charles Verstegen, director commercial bij Transavia. “We zien een behoefte van een ontspannen vakantie met minder prikkels van buitenaf. Wij helpen onze passagiers graag met deze bewustwording en de waarde van het echt samenzijn.”

Offline challenge
Op de social media kanalen van Transavia is actrice Pip Pellens vanaf aanstaande vrijdag te zien als host van een offline challenge. In een korte serie volgt zij teams die met bekende influencers de uitdaging aangaan: zonder een telefoon op een meerdaagse stedentrip. “De ultieme uitdaging voor deze millennials, die het leven zonder mobieltje nooit hebben gekend”, sluit Transavia af.