14 april 2024
Thumbnail voor Transavia moet opnieuw vluchten schrappen door tekort aan vliegtuigen

Transavia moet opnieuw vluchten schrappen door tekort aan vliegtuigen

Transavia moet de komende tijd vluchten schrappen door een tekort aan vliegtuigen. Dat wordt veroorzaakt door uitgelopen onderhoudswerkzaamheden. Door proactief reizen te annuleren wil de luchtvaartmaatschappij de impact op passagiers minimaliseren, meldt een woordvoerder van het bedrijf aan Reisbizz.

“We voeren de komende periode een operationele en commerciële aanpassingen door in ons schema”, stelt de woordvoerder desgevraagd. “Dat komt onder andere door uitloop van groot onderhoud.”

Vorig jaar kampte Transavia ook al met een tekort, mede doordat vijf voormalige Blue Air-vliegtuigen later dan gepland inzetbaar waren. Daardoor moesten talloze reizigers hun vakantieplannen aanpassen.

De afgelopen dagen huurde Transavia al extern capaciteit in. Zo vliegt het Kroatische ETF Airways met een Boeing 737 voor de Nederlandse vakantievlieger, en ook TUI fly Belgium en het Tsjechische SmartWings zorgden eerder voor vervangend vervoer.

Transavia informeert alle getroffen passagiers persoonlijk. Hoeveel vluchten er worden geannuleerd, hoeveel reizigers de dupe zijn en hoe lang de problemen naar verwachting aanhouden kan Transavia op dit moment nog niet zeggen.

Teleurgesteld
Touroperator TUI, dat veel pakketreizen aanbiedt in combinatie met een Transavia-vlucht, reageert teleurgesteld. "We zijn verrast en teleurgesteld, het gaat om een groot aantal van onze reizigers dat hierdoor getroffen wordt. We doen er alles aan om die vakanties zo veel mogelijk als gepland door te laten gaan. We rekenen op medewerking van Transavia voor wat betreft alternatieve vluchten", meldt een woordvoerder aan Reisbizz.