23 mei 2024
Thumbnail voor Transavia ook in de winter naar Tbilisi, Tirana en Oslo

Transavia ook in de winter naar Tbilisi, Tirana en Oslo

Transavia vliegt ook komende winter naar Tbilisi, Tirana en Oslo, net als in het huidige zomerseizoen. Oslo is de komende jaren een verplicht nummer: die bestemming wordt als onderdeel van een deal met Eindhoven Airport minimaal drie jaar aangevlogen.

De vakantievlieger maakte eerder al bekend vanaf 30 september vluchten tussen Schiphol en Granada te starten. Daarnaast is het de bedoeling om ook zomerroutes die vanaf Brussels Airport worden aangeboden naar de winter door te trekken.

Zo vliegt Transavia vanaf Brussel naar Gran Canaria. Naast de bestaande routes als Alicante en Tenerife in Spanje en het Portugese Faro vliegt Transavia komende winter vanaf de Belgische luchthaven naar Thessaloniki in Griekenland, Bari in Italië en Marrakesh in Marokko.

Oslo
De lijndienst tussen Eindhoven en Oslo werd in februari dit jaar gestart en is de eerste zogeheten Brainport-route. De Brabantse luchthaven stimuleert luchtvaartmaatschappijen met een financiële tegemoetkoming om economisch interessante Europese steden aan te vliegen. Onderdeel van de deal is dat dergelijke bestemmingen tenminste  drie jaar lang, zowel in de zomer als in de winter, minstens twee keer per week worden aangevlogen.