23 mei 2024
Thumbnail voor Transavia: Salzburg en Split komende zomer nieuw vanaf Schiphol

Transavia: Salzburg en Split komende zomer nieuw vanaf Schiphol

SCHIPHOL - Transavia biedt deze zomer nieuwe routes aan vanaf Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf juli van Schiphol naar Salzburg in Oostenrijk en naar Split in Kroatië. Daarnaast breidt Transavia de frequentie op een aantal bestemmingen uit.


Transavia ziet dat Oostenrijk als zomerbestemming steeds populairder wordt. De luchtvaartmaatschappij vloog ‘s winters al vaak naar Salzburg en gaat nu ook in de zomer naar de Oostenrijkse stad vliegen. Op donderdag 8 juli vertrekt de eerste vlucht. Vanaf dat moment vliegt de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Salzburg.

De eerste vlucht naar Split is op 6 juli. Transavia vliegt drie keer per week naar de Kroatische stad en vluchten gaan in de verkoop tot en met 29 augustus. Split is geen nieuwe bestemming voor Transavia; de luchtvaartmaatschappij vloog al vanaf Rotterdam naar de Kroatische stad.

Transavia gaat naast de uitbreiding van het netwerk ook de vluchten naar bepaalde bestemmingen opschroeven. Zo wordt er vaker gevlogen naar Ibiza, Thessaloniki, Faro en Heraklion (Kreta).

Verdriedubbeld
Na de aankondiging van de regio’s die een positief reisadvies kregen, is de vraag naar tickets bij Transavia enorm gestegen. “De vraag is ongeveer verdriedubbeld ten opzichte van de weken daarvoor”, laat Transavia-topman Marcel de Nooijer weten.

Naast de toename in het aantal boekingen ziet Transavia veel belangstelling voor het Flex-product om boekingen twee dagen voor vertrek nog aan te kunnen passen. “We gaan uit van een prachtige zomer en blijven ons inzetten voor een zo optimaal mogelijk netwerk zodat we onze passagiers naar een divers palet aan bestemmingen kunnen brengen.”