19 juni 2024
Thumbnail voor Transavia-topvrouw Petra de Ruiter positief over boekingen voor de zomer

Transavia-topvrouw Petra de Ruiter positief over boekingen voor de zomer

SCHIPHOL - “We zien dat de consument echt behoefte heeft om te reizen. Er wordt zowel voor de korte als lange termijn volop geboekt, tegen gemiddeld hogere prijzen.” Dat zegt COO Petra de Ruiter van Transavia in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.


Qua capaciteit verwacht Transavia komende zomer op 95 procent van het niveau van 2019 te zitten. “We zetten al onze vliegtuigen in, maar we hebben gekozen voor vijf procent minder vluchten om verstoringen op te kunnen vangen.” Nieuw in het netwerk zijn de bestemmingen Ponta Delgada, Riga (vanaf Schiphol) en Bastia, Bergamo en Kayseri (vanaf Rotterdam).

De Ruiter beaamt dat de coronacrisis altijd onverwacht voor wijzigingen in de plannen kan zorgen, zoals recent door de grenssluiting van Marokko. “We hebben echter geleerd om wendbaar te zijn. We moeten ook niet illusie hebben dat de problematiek zomaar weg is.”

Uitbreiding naar België
Schiphol, Rotterdam en Eindhoven zijn op dit moment de drie Nederlandse bases van Transavia. Komende zomer gaat de luchtvaartmaatschappij ook vol gas van start op Brussels Airport. Door de coronacrisis moest het plan om in 2020 vanaf de Belgische luchthaven te gaan vliegen de ijskast in, maar nu pakt de Transavia de draad weer op.

Op 30 juni wordt er begonnen met vluchten naar vier bestemmingen: Alicante, Faro, Heraklion en Ibiza. Overigens waren er vorig jaar winter al vluchten tussen Brussel en Innsbruck.

Lees het hele interview met De Ruiter in de februari-editie van Luchtvaartnieuws Magazine, die volledig in het teken staat van vrouwen in de luchtvaart- en zakenreisindustrie. Abonnees ontvangen het blad dit weekend op hun deurmat of in hun mailbox. Een los exemplaar is te bestellen in onze webshop. Wie abonnee wordt, mist overigens nooit meer een nummer.