15 juli 2024
Thumbnail voor Transavia verwacht komende zomer te vliegen op 80 procent van de oude capaciteit

Transavia verwacht komende zomer te vliegen op 80 procent van de oude capaciteit

SCHIPHOL - Transavia is behoorlijk positief over een snel herstel van de coronacrisis. De Nederlandse prijsvechter verwacht deze zomer al op 80 procent van de oude capaciteit te zitten. Volgend jaar zou de capaciteit volledig hersteld moeten zijn.


Dat zeiden netwerkplanners Oliver Newton en Niek de Rijk bij het virtuele evenement Routes Reconnected, van RoutesOnline. Volgens Newton ligt de focus nu op het herstellen van zoveel mogelijk routes, met nog wel lagere frequenties. Nieuwe routes hebben minder prioriteit.

Transavia heeft een duidelijk tijdspad voor ogen met betrekking tot het herstel, zo gaven de twee netwerkplanners aan. Komende zomer 80 procent, komende winter tussen de 90 en 100 procent en volgend jaar zomer volledig herstel. Vanaf 2023 kan Transavia dan weer echt gaan groeien.

Uiteraard hangt het van de omstandigheden af of dit snelle herstel ook daadwerkelijk kan doorgaan, maar het is een positief geluid uit de luchtvaartindustrie, waar vooral verleden jaar nog vaak werd gevreesd voor langdurige malaise. Mede door de snelle uitrol van vaccins is dat veranderd.