18 april 2024
Thumbnail voor Transavia voor het eerst van Eindhoven naar Oslo

Transavia voor het eerst van Eindhoven naar Oslo

Transavia is donderdag gestart met de nieuwe lijndienst tussen Eindhoven Airport en Oslo Gardermoen. De eerste vlucht vertrok rond 15:20u, uitgevoerd door een Boeing 737. Eindhoven Airport subsidieert de route vanwege het grote zakelijke belang voor de regio.

Met het vorig jaar geïntroduceerde New Route Support verstrekt de Brabantse luchthaven een financiële bijdrage aan airlines die op bepaalde, door Eindhoven Airport geselecteerde bestemmingen gaan vliegen. Transavia is de eerste maatschappij die ervan gebruikmaakt.

De route wordt vanaf nu drie keer per week gevlogen, op dinsdag, donderdag en zondag. Vanaf de start van het zomerseizoen, eind maart, verhoogt Transavia de frequentie naar vier vluchten per week door ook op vrijdag te gaan vliegen.

Schiphol
Tot vandaag was Schiphol de enige Nederlandse luchthaven met een vliegverbinding met Oslo. KLM, SAS en Norwegian zijn op die verbinding actief.

KLM vliegt momenteel nog op twee luchthavens bij Oslo: behalve Gardermoen, de grootste luchthaven van de Noorse hoofdstad, ook naar het kleinere en wat verder weg gelegen Sandefjord Airport. Laatstgenoemde verbinding wordt echter per eind maart geschrapt.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.