19 juli 2024
Thumbnail voor Transavia ziet verdubbeling in boekingen na versoepeling overheidsbeleid

Transavia ziet verdubbeling in boekingen na versoepeling overheidsbeleid

SCHIPHOL - Na de aankondiging over het versoepelen van het reisadviezenbeleid begin deze week, zijn het aantal boekingen bij Transavia verdubbeld. Met name Spanje, Griekenland en Italië zijn de afgelopen dagen populaire bestemmingen, direct gevolgd door Kroatië, Frankrijk en Portugal.


De luchtvaartmaatschappij zag al een directe toename van boekingen zodra een land van code oranje naar geel of groen ging. “Dit gaat echter om een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van de weken daarvoor”, vertelt Dirk Neelis, CFO bij Transavia. “Dit geeft wel aan dat de behoefte bij Nederlanders om op vakantie te gaan en de zon op te zoeken groot is.”

Transavia had deze zomer al ingezet op zo’n 85 procent van de capaciteit ten opzichte van 2019. “Dat blijkt een juiste keuze nu we zien dat vooral in de maanden augustus, september en oktober de vraag weer goed aantrekt”, gaat Neelis verder. De luchtvaartmaatschappij heeft hierdoor voldoende stoelen beschikbaar om aan de toegenomen vraag te voldoen.

Een goede ontwikkeling
Transavia stelt dat de nieuwe reisadviezen goed aansluiten bij datgene waar de reissector al lang op aandringt, namelijk duidelijke en eenduidige reisadviezen. “Deze stap is een goede ontwikkeling omdat het hiermee mogelijk wordt om onder voorwaarden naar alle landen binnen de EU op vakantie te gaan. Het straks bij terugkeer naar Nederland verplichte coronabewijs geeft Nederlanders voldoende duidelijkheid om de keuze te maken voor de vakantie.”