21 mei 2024
Thumbnail voor Transavia: zomerboekingen fors in de lift, volledige vloot staat klaar

Transavia: zomerboekingen fors in de lift, volledige vloot staat klaar

SCHIPHOL - De aankondiging dat kleurcoderingen per regio terugkeren zorgde dinsdagavond voor een forse stijging van het aantal boekingen bij Transavia. Dat meldt CEO Marcel de Nooijer van de budgetmaatschappij. Transavia heeft de volledige vloot klaar staan om het netwerk steeds verder uit te breiden.


Door de aankondiging van dinsdagavond door premier Rutte en minister De Jonge wordt perspectief geboden en met de terugkeer van de kleurcoderingen wordt op vakantie gaan weer mogelijk, stelt de luchtvaartmaatschappij.

“Daar zijn wij niet alleen heel blij mee, maar we weten ook dat heel veel passagiers verlangen naar een vakantie”, zegt De Nooijer. Hij benadrukt wel dat er nog stappen genomen moeten gaan worden voor eenduidig Europees beleid. “Zodat voor passagiers duidelijk is welke restricties en beperkingen er gelden per regio.”

Transavia vliegt op een flink aantal bestemmingen binnen de gebieden die op 15 mei mogelijk een ‘code geel’ krijgen, zoals Portugal, Mallorca, de Griekse eilanden en IJsland. De komende weken zullen frequenties en het aantal bestemmingen per regio worden opgevoerd. Dat betekent dat er vanaf juni veel meer bestemmingen bij komen in met name Zuid-Europa.

Laatste vliegtuig uitgepakt
Transavia heeft de afgelopen maanden minimaal gevlogen en bouwt het netwerk nu gestaag verder uit. “Vorige week is het laatste vliegtuig ‘uitgepakt’, dat betekent dat onze hele vloot nu weer inzetbaar is en onze crew en de medewerkers op de luchthavens er klaar voor zijn”, zegt De Nooijer.

Op dit moment vliegt Transavia dertig procent van de capaciteit ten opzichte van ‘normaal’, het plan is om dat uit te bouwen tot een netwerk van tachtig procent in de zomer. “We zien dat het aantal boekingen toeneemt met een grote stijging gisteravond en houden er rekening mee dat meer mensen dan normaal later boeken.”