16 juni 2024
Thumbnail voor Transavia zwaar teleurgesteld door nieuwe passagiersreductie Schiphol

Transavia zwaar teleurgesteld door nieuwe passagiersreductie Schiphol

SCHIPHOL - In navolging van moedermaatschappij KLM is Transavia ook alles behalve te spreken over het besluit van Schiphol om de capaciteit nog maanden te beperken. Transavia noemt het besluit "onacceptabel", want "de oplossing moet bij Schiphol liggen en wordt nu al maanden bij ons en de andere luchtvaartmaatschappijen neergelegd."


Schiphol confronteerde haar gebruikers donderdag met de mededeling dat nog waarschijnlijk tot maart volgend jaar een beperking van kracht is van het aantal vertrekkende reizigers.

Luchtvaartmaatschappijen worden door de drukte al sinds de zomer gedwongen om vluchten te schrappen of de ticketverkoop te beperken. Transavia vindt dat deze situatie nu al veel te lang duurt. "Het heeft een grote impact op onze medewerkers en passagiers. Dit schaadt ons bedrijf en staat in schril contrast met de verhoging van de kosten voor het gebruik van Schiphol, oplopend tot 37 procent in de komende jaren."

Toch blijft de luchtvaartmaatschappij er in de komende tijd alles aan doen om zoveel mogelijk reizen door te laten gaan. "Voor ons is en blijft het belangrijkste uitgangspunt zoveel mogelijk passagiers op reis laten gaan voor hun vakantie, familiebezoek of werk. We hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk vakanties door te laten gaan. Tot nu toe beperken we het aantal annuleringen door de verkoop fors af te remmen. En door vluchten samen te voegen en passagiers om te boeken. Daarnaast verplaatsen we tientallen vluchten naar de regionale luchthavens Rotterdam en Eindhoven."

Wanneer Transavia op bepaalde dagen toch boven de parameters uitkomt, is ze genoodzaakt om vluchten te annuleren. "Daarbij kiezen we de routes uit die relatief makkelijk te bereiken zijn, bijvoorbeeld Barcelona, en we passagiers zoveel mogelijk kunnen omboeken."