7 september 2024
Thumbnail voor Travel Designer Jaimie Knaap boekt reizen in het luxe segment: ‘Die service gaat soms best ver’

Travel Designer Jaimie Knaap boekt reizen in het luxe segment: ‘Die service gaat soms best ver’

HEEMSKERK - Travel Designer Jaimie Knaap krijgt als zelfstandige in het luxe reissegment soms te maken met exceptionele wensenlijstjes. Haar service gaat daarin soms best ver. Reisbizz Magazine reisde af naar het Noord-Hollandse Heemskerk om bij Jaimie op bezoek te gaan. “Ik boek wel eens een villa voor een klant die dan bij aankomst bepaalde boodschappen in de koelkast wil hebben.”


Als Travel Designer, aangesloten bij het luxe label van The Travel Club/United Travel, in het luxe segment gaat de service van Jaimie soms best ver. Ze is 24/7 bereikbaar en als zij zelf op vakantie is, zijn er twee collega’s die haar werk overnemen. “Wij kunnen heel goed met elkaar en wij snappen elkaars vak en hoe we dat aanpakken. We werken alle drie op dezelfde manier, en soms gaat die service wel ver ja. Ik boek wel eens een villa voor een klant die dan bij aankomst bepaalde boodschappen in de koelkast wil hebben. Dat valt allemaal te regelen en dat vind ik ook leuk om te doen. Zij vertrouwen erop dat wat jij doet goed is.”

Inmiddels heeft Jaimie best een stabiel klantenbestand die weten hoe zij werkt en waarvan zij weet waar ze naar op zoek zijn. “Ik weet precies wat voor soort reizen ze wensen, welke hotels ze leuk vinden, waar ze in het vliegtuig willen zitten en wat voor verdere wensen ze hebben.” Bij nieuwe klanten vraagt Jaimie naar het budget of geeft ze een grove schatting op basis van de wensen als ze geen bedrag in gedachte hebben. “Soms zeggen mensen dat ze dat te veel geld vinden. Dan kan het wel voordeliger, alleen niet bij mij. Die grens stel ik nu veel duidelijker voor mezelf.”

Privé jets
In sommige gevallen boekt Jaimie voor haar klanten een privé jet. “Zelf heb ik momenteel één klant die dat regelmatig doet en dat is eigenlijk alleen maar meer geworden sinds de coronacrisis. Corona-technisch gezien is het een veiligere manier van reizen aangezien je niet met andere mensen in aanmerking komt.” Jaimie verwacht dat dit type privé reizen ook blijven na de coronacrisis. “Laatst heb ik weer een jet geboekt naar Griekenland en de prijzen zijn nu sky high voor de zomer. Het is echt voor klanten die er geld voor over hebben om al dat gedoe op Schiphol te omzeilen. Het bedrijf waar ik die jets boek zegt ook dat het ontzettend druk is nu.”

Wil je meer weten over Jaimies werk in het luxe segment en wat het gekste verzoek is dat ze ooit gehad heeft? Lees dan het hele interview in de nieuwste editie van Reisbizz Magazine.