18 mei 2024
Thumbnail voor Travel Impressions: ‘Wellness vakanties verdienen meer aandacht in de Nederlandse markt’

Travel Impressions: ‘Wellness vakanties verdienen meer aandacht in de Nederlandse markt’

AMSTERDAM - Op uitnodiging van Travel Impressions maakte Reisbizz gisteravond kennis met het concept van SHA Wellness Clinic in het bijzondere restaurant De Kas in Amsterdam, dat recentelijk is bekroond met een Michelinster. Dit concept, waar een vakantie in het teken staat van wellbeing en het werken aan je persoonlijke gezondheid onder medische begeleiding, zou volgens Annemieke Seegers, Business Development Manager bij Travel Impressions, meer aandacht moeten krijgen in de Nederlandse markt.


Travel Impressions werkt al langere tijd met SHA. “Het concept klopt, het hotel heeft fijne kamers en het is een goede accommodatie. Dit type vakantie is opkomend en er is steeds meer vraag naar, maar er zou meer aandacht voor kunnen zijn”, vertelt Annemieke.

Medische begeleiding
Een vakantie bij SHA Wellness Clinic is niet zoals andere wellnesshotels. Hier zijn de programma’s onder medische begeleiding met therapieën en behandelwijzen van over de hele wereld - van Indiase Ayurveda en Japanse shiatsu en reiki tot Chinese acupunctuur en bien-shu stenen, in combinatie met de nieuwste anti verouderingstechnieken. Bezoekers kunnen hier ook enkel genieten van een vakantie in het hotel als ze zich ook aanmelden voor een programma. “We zijn geen ziekenhuis, maar richten ons wel op de gezondheid van onze klanten”, vertelt Sales Manager bij SHA Tiago Salvador. “Je kunt hier bijvoorbeeld komen als je wil afvallen, of juist wil aankomen. Er komen ook wel mensen met een aandoening, maar over het algemeen zijn het mensen die hun levensstijl willen aanpassen.”

Tiago Salvador en Annemieke Seegers in de kas van het restaurant

SHA is op het moment alleen actief in Spanje, maar is bezig met een uitbreiding met hotels in aanbouw in Mexico en Abu Dhabi. Deze hotels openen in 2024 en 2025. Volgens Sales Manager Tiago Salvador weten Nederlanders de SHA hotels vooral na de zomer te vinden.

Natuurlijke producten
De locatie van de dinerworkshop was in lijn met het concept van het hotel. Gezondheid staat voorop en daarin is een gezonde voeding een belangrijke factor. In De Kas in Amsterdam komt dit in het gebruik van natuurlijke producten vanuit hun eigen kas ook zeker naar voren. Speciaal voor deze avond werd in het menu geen gebruik gemaakt van melk, eieren en vlees. Producten die ook niet in SHA Wellness Clinic worden gebruikt.

Na een culinair diner en een geslaagde avond keerden de reisagenten die aanwezig waren tijdens het evenement terug naar huis met veel nieuwe informatie en een goedgevulde goodiebag met een mooi kookboek van het hotel. “Het doel van de avond, meer aandacht voor een wellnessvakantie, is zeker behaald.”

Een aantal gerechten van het diner